Paljon kiitoksia kaikille hyvän joulun ja uuden vuoden toivotuksista!

Muutama viimevuotinen työ on vielä päivittämättä. Ihan ensiksi hermoja raastanut virkattu hattu, joka ei ihan valmistunut joululahjaksi isoäidilleni, mutta ei hätää, annan sen synttärilahjaksi kuukauden päästä.
2194944.jpg
Hatun ohje on Novita syksy 2008 -lehdestä ja lanka on pääosin Nallea. Työn kulku oli juuri sellainen kuin yleensäkin, kun virkkuukoukkuun kosken: ensin tuli liian pieni, purin, sitten tuli liian iso, purin ja lopulta tuli melkein sopiva ;) Ja vitsit, että oli vaikeaa saada virkattua nuo kiinteät ketjusilmukat hatun ympäri harmaalla ja valkoisella niin, etteivät ne kiristä. Tuli siis koristeluvaiheessakin vähän purettua... Virkkauksen (ainoa) hyvä puoli onkin tuo purkamisen helppous.

Isän joululahjasukat ovat myös esittelemättä:
2194961.jpg
Ohje on Novita talvi 2008 -lehdestä, lanka on Sukkista (harmaa) ja 7 veljestä (muut värit). Nämä näyttävät aika hassuilta ilman jalkoja, kun nilkassa on tuota joustinta, mutta jalassa ovat mielestäni kivat ja perinteiset.

Miehelleni neuloin joululahjaksi lapaset:
2194978.jpg
Lankana on Viking Balder, jota ostin Osaava nainen -messuilta Tapion kaupan myyntikojusta. Ihan huippuihanaa, pehmeää lankaa. 

Vuoden 2008 neulesaldoni on seuraava:
pipoja 23 kpl (joista aika moni Typyn hienoja Cousteau-pipoja)
sukkia 17 paria
lapasia 5 paria + yhdet kämmekkäät
huovutettuja tossuja 4 paria
lasten neuleliivejä / -slipareita 5 kpl
yksi aikuisen slipari
lasten villatakkeja 3 kpl
yksi aikuisen villatakki
Helmiksen loistavalla ohjeella tehtyjä Samos-tunikoita 2 kpl
yksi lapsen villahaalari
Makkaralla-säärystimiä 2 paria
vauvojen kypärämyssyjä 4 kpl
kaulaliinoja 2 kpl
sekä kolme pientä virkkaustyötä (kolmioliina ja laukku - niin ja tuo hattumokoma)

Sitten on tavallaan vielä yksi aikuisen kietaisuneule, jota en kovista yrityksistä huolimatta ole vielä saanut koottua... osat on kuitenkin neulottuna... Ehkä se valmistuu vielä tällä vuosikymmenellä...

Lankaisaa neulevuotta 2009 kaikille!