Kun tuntui, ettei ehdi neuloa kaikkia joululahjoja, täytyi kaivaa Singer esiin. Tuloksena fleece-haalarit pukinkonttiin kummitytölle ja tämän pikkusiskolle (he eivät onneksi blogissani vieraile, joten uskallan nämä jo täällä esitellä, vaikka ovatkin vasta matkalla Korvatunturille):
2138737.jpg
Kuvaaja (eli mieheni) oli harmistunut, kun nämä olivat niin vaikeat kuvata. Jonkun päällä ne tietysti näyttäisivät paremmalta, mutta kun meistä kumpikaan ei ole kooltaan 86 tai 110 cm, eikä ihan likikään. Kaavat ovat Suuresta Käsityölehdestä 9/2008, oikein toimivat ja simppelit, kun minäkin osasin nuo ommella (tosin ekasta haalarista tuli ratkottua aika monta saumaa, kuten tapanani on).

Neulomustöissä täällä mennään entisillä linjoilla, eli...
2138750.jpg
...loppukerä sinisestä Pirta-langasta muotoutui Kustooksi (joo, taas...) ja toiset Makkarallatkin piti tehdä:
2138755.jpg
Osoittaakohan suurta mielikuvituksen puutetta, kun tulee neulottua noilla samoilla ohjeilla, vaikka maailma on ihania ohjeita täynnä (ja kirjahyllykin pullistelee neulekirjoja...)?!! Mutta kun ovat niin hyväksi havaitut. Eikä tässä nyt vielä mistään samanlaisesta ilmiöstä ole kyse kuin vuoden 2006 Aili-maniani, jolloin neuloin 18 paria Ailin lapasia. Nyt on nimittäin tehtynä vasta 6 Kustoota, eikä lisää ole edes ihan heti suunnitteilla.