Neuletakkini on edelleen osittain kokoamatta, mutta sain sen sentään eilen otettua pois pingottumasta (eihän se siellä petauspatjan ja patjan välissä ollutkaan kuin muutaman viikon). Miten saumojen ompelu voikin olla niin tylsää?!! Ja kaikki muut viimeistelyt...

No, olen sentään saanut jotain pienempiä töitä tehtyä tässä välissä (siinä varmaan suurin syy onkin siihen, ettei villatakkia tule koottua - kun on koko ajan jotain mukavampaa ja helpompaa tehtävää. Ja ainahan voi aloittaa uuden työn).
1927170.jpg
Tämä pipo on tehty syyskuun Suuren käsityölehden ohjeella (joo, okei, ehkä perusribbipipoon ei tarvitsisi ohjetta, mutta tulipahan testattua sekin). Koko on 4-6 v., tosin muistaakseni loin silmukat seuraavan koon mukaan, kun näytti niin pieneltä, mutta korkeus siis tuosta 4-6 v:n ohjeesta. Lanka on ihanaa Sublime extra fine merino woolia, joka ei ole sitä kohumerinoa, sillä sitä en tietenkään olisi ostanut. Kuvaajan vuoksi lupasin laittaa vielä toisenkin kuvan:
1927171.jpg
Salama pipon sisällä, kamerakikkailua siis ;)

Kummitytölle täytyi myös tehdä Rinsessapipo. Vihdoin huomasin, miksen onnistu saamaan kavennuksia täsmäämään ohjeeseen. Olen mallineuleesta jättänyt kokonaan pois toisen nurjan silmukan, joten ei ihme, jos ei täsmää. Ihmeelliset aivot ja silmät mulla, selkeä kuva mallineuleesta edessä ja sitten ei niitäkään viittä silmukkaa saa neulottua niin kuin pitäisi... Mutta ihan kiva siis näinkin.
1927172.jpg
Näyttää vähän pakastetuilta katkaravuilta, eikö vain? Vähensin silmukoita vähän ja korkeutta myös, koska tämä siis menee 4-vuotiaalle. Lankana Novita Wool Sävy. Ihastuin tuohon lankaan edellisen postauksen Rinsessapipossa, mutta tämä vaaleanpunainen on kyllä vähän äklö omaan makuuni. Pikkutytöille onneksi mikään vaaleanpunainen ei yleensä ole äklöä...

Viimeisenä vielä perussukat kokoa 34 Gjestal Jannesta. Yleensä neulon sukat seiskaveikasta, mutta pieniin sukkiin, joihin halusin kahta eri vihreää, ei olisi ollut järkevää ostaa kahta 150 gramman kerää. Sitä paitsi tuo Janne on tosi mukavan tuntuinen lanka.
1927174.jpg
Sukkien alla on esimakua tulevasta, eli ne on kuvattu villatakkini takakappaleen päällä. Ehkä se joskus vielä nähdään kokonaisenakin.